У Козарској Дубици обиљежен Дан сјећања на народног хероја Милана Тепића

Делегација ПДП-а Козарска Дубица, предвођена предсједником и потпредсједником Општинског одбора, Перицом Бундалом и Пером Караном, присуствовала је обиљежавању и положила вијенце поводом Дана сјећања на народног хероја Милана Тепића.

Милан Тепић, родом из Козарске Дубице, у септембру 1991. године као мајор тадашње Југословенске народне армије, нашао се у централном складишту убојних средстава у селу Беденику у близини Бјеловара, гдје је био приморан да се са својим војницима повуче у складиште и организује одбрану од хрватских војника који су опколили бјеловарску касарну.

Тепић је погинуо 29. септембра 1991. године у бјеловарској касарни на Беденику, након што је дигао у ваздух војно складиште и себе, не желећи да препусти непријатељу оружје којим би убијао његове војнике. Страдали су он и деветнаестогодишњи војник Стојадин Мирковић, који, упркос Тепићевој наредби, није хтио да се преда.

Због херојског чина, мајор Тепић је одликован Орденом народног хероја.

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске, Перица Бундало, иначе близак сродник мајора Тепића, рекао је да народ поткозарја не заборавља тај херојски чин:

“Пуних двадесет девет година жалимо за Миланом Тепићем, али смо и поносни што је такав јунак живио међу нама. Сјећање на његов часни живот не блиједи свих ових година”, истакао је Бундало.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.