Савановић: У Скупштини града су непотребни инат и политиканство

Јово Савановић, одборник друге по бројности партије у Скупштини града Бањалука, ПДП, из које је и градоначелник Бањалуке, о сарадњи са другим странкама заступљеним у Скупштини града, каже да “не види ниједан разлог да се не може сарађивати”.

– Они који су већина у Скупштини морају да схвате да ми имамо градоначелника. Он је на том мјесту наредне четири године и они морају да схвате да мора постојати сарадња између градоначелника и већине – поручује овај ветеран ПДП у одборничким клупама.

Подсјећа да је као неко ко је био дио претходног скупштинског сазива, као дио опозиције, сарађивао с другом страном.

– Иако нас је у опозицији било мање ми смо све добре ствари подржавали, али смо указивали на оно што смо сматрали да није добро. На сједницама Скупштине смо износили проблеме и тражили да се они ријеше, а то се никада није десило. Ми сада хоћемо да ријешимо те проблеме, али за то морамо имати подршку одборника већине. Они морају схватити да оне проблеме које нису ријешили 15 година сада требамо заједно с градском администрацијом да рјешавамо. Ми хоћемо и желимо да сарађујемо, али не желимо да нам се нешто намеће. Исто тако, владајућа већина треба да уважи оно што предложи нова администрација – прецизирао је Савановић.

Наглашава да код гласања не треба бити “никаквог ината и политиканства”.

– Такво понашање може само довести до одлагања у рјешавању проблема, који су се нагомилали или ће се појавити, што ће овај град одвести даље у дубиозу – упозорио је он.

 

(СрпскаИнфо)

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.