Јелена Тривић: Одричем се плате на факултету ако уђем у НСРС

Уколико уђем у Парламент, односно добијем на предстојећим изборима мандат посланика у Народној скупштини Републике Српске, одрећи ћу се плате на Економском факултету на којем сам тренутно запослена. Желим на тај начин да кажем да је ПДП озбиљан у намјери да спроведе низ економских мјера које ће Републику Српску учинити атрактивном, како за стране инвеститоре тако и за становништво а једна примарних биће: Један матични број, једна плата са буџета – рекла је, између осталог, у обраћању грађанима Српске путем Фејсбук лајв преноса кандидаткиња ПДП –а за НСРС и предсједница Економског савјета Партије демократског прогреса Јелна Тривић.

На питање откуд у политици рекла је да је то израз тежње да надолазеће генерације као и њена дјеца живе у бољем друштву и извјеснијем окружењу.

-Не сматрам да је то могуће оствариво преко ноћи, али сигурно јесте ако нас довољно буде вјеровало у то и свако од нас дао неки свој допринос у том смијеру. То дефинитино долази са промјеном политике јер она је најутицајнија сфера друштва и зат сам и ја ту.

Јелена је у свом дјетињству била препознатљива у друштву и као изврстан таленат за спорт, поготово фудбал и кошарку. Тако је у комшилуку била позната по „пимплању лопте“ у којем је држала рекорд у крају са невјероватна 234 узастопна ударца без да лопта падне на тло, па се неколико питања односило и то да ли је и даље рекордер у друштву те зашто се престала бавити кошарком.

-Далеке, ратне 1993. године избројали смо до 234! Има и једна анегдота везана за то. Једна комшиница је срела моју маму и рекла јој да јој је ручак загорио док је поматрала како „пимплам“ и рекла јој потом: „Ма није мени жао што сам њу гледала а ни што је ручак загорио већ што је тај дан на менију било месо, а које је у рату било луксуз“ – кроз смијех се сјећа Јелена и признаје да су данашњи рекорди знатно мањи те да достижу до неких 100 – 150 удараца у низу.

Једно од питања било је и „како тако млада а дакторат и двоје дјеце иза себе?“

-Немам ја баш тако мало година. Имам сад пуних 35 година, докторирала сам са 30 година. Са 31 сам родила прво дијете а са 33 друго и некако се то све посложило у прави час. Имам и најбољег мужа на свијету који ми је био огромна подршка у свему, а што се дјеце тиче само што још није дојио – признаје Тривићева и каже да су то те мјере обавезе биле равномјерно распоређене те да јој је супруг био неизмерна подршка , како у каријери тако и у мајчинству, односно родитељству.

Шта очекујем од избора?

-Могли су људи до сада стећи утисак о мени да нисам неки еуфориста, да нисам оптимиста без разлога, али дефинитивно од ових избора очекујем побједе појединачних кандидата Младена Иванића и Вукоте Говедарице, чврсто вјерујем у то. Да не вјерујем не би се ни ја кандидовала. Ја сам кандидат у Нардној скупштини и вјерујте ми да мени лично посланички мандат као опозиционом посланику ништа не би значио. А то да ли ћу ја бити опозициони или позициони зависи од тога да ли ће побиjeдити Младен Иванић и Вукота Гиведарица и чврсто вјерујем у њихову побједу.

На питање која јој је плажа на Врбасу фаворит, недвосмислено каже:

„Абација“. Ја сам се тамо као дијете купала, па чак и на великом одмору пошто са похађала освновну школу „Доситеј Обрадовић“ а некадашњу „Касим Хаџић“ и наравно да ми је Абација одвијек била најближа срцу. Сада се не купам на Врбасу, понекад можда горе испод „Гараве стијене“. Мени Врбас није хладан као многима – шармантно је завршила свој разговор са грађанима Српске Јелена Тривић.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.