Иванић: Само незналица би могла дозволити овакав скандал

Бивши члан Предсједништва БиХ Младен Иванић каже да не да схвати врсту приче о презименима због напада на чланицу ЦИК Вању Бјелицу Прутину, коју је чуо од Милорада Додика и драго му је што није учесник ових чудних догађаја.

“Мој основни коментар је фуј. Све ово што сам имао прилику да слушам. Бављење породичним животом људи. Та прича, то је испод сваког људског а поготово политичког нивоа. Не могу да схватим шта сада у његовом окружењу раде људи који су и сами у мјешовитом браку. Не знам како ово могу да гледају Шпирић, Радмановић, па и госпођа Цвијановић. Ови људи су испрепадани и против самих себе иду толико далеко да могу да шуте на ове бруталне, одвратне и примитивне нападе, а то све говори колико је Додик слаб и јадан”, рекао је Иванић за Hayat tv.

Истиче да се Додик неће извинити, јер он то не зна.

Што се тиче рада сазива ЦИК-а, Иванић каже да ХДЗ И СНСД немају више утицај који су имали и ЦИК није партијска организација.

– Нико нема ту никакав ауторитет ни моћ. Овај сазив је много професионалнији, много се више бави својим послом и спремнији су да уђу у неке озбиљније послове. То је оно што Додика боли, јер нема више контроле над ЦИК-ом. Он ће све потезе покушати пребацити, али то је већ досадило. Та његова прича је толико излизана да нико озбиљан у њу више не вјерује, рекао је он.

Поводом афере Икона, Иванић очекује да институције БиХ покажу шта хоће и могу да ураде на том плану.

– Евидентно је да је у питању скандал који је посљедица чињенице да Додик све зна, па и то зна, и шта је умјетност и шта је протокол, и корона вирус… А кад човјек зна онда ништа не зна. Само потпуна незналица би могла себи дозволити овакав скандал и бламажу. Очекујем да јасан став дају надлежне институције, казао је Иванић.

Што се тиче прекомпозиције власти у Републици Српској, Иванић истиче да је то још увијек немогуће.

“Мислим да је још увијек снага великог броја ситних партија, још увијек толика да имају већину, али се све то крњи. Због тога Додик и наступа овако јер осјећа да је немоћан. Додик да има неку врсту сигурности и моћи не би се бавио оваквим ријечником и ове теме наметао. Очито показује дубоку нервозу. Много тога зависи од тога шта ће се догађати у самом СНСД-у, и колико је и тамо велико незадовољство”, казао је Иванић.

(БН)

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.