Бореновић положио цвијеће на помену у Козарској Дубици за борце и цивиле страдале у одбрани западних граница Републике Српске од хрватске агресије

– Данашњи дан је један од најважнијих датума у новијој историји Републике Српске, када се сјећамо и молимо за све који су прије 27 година дали живот за одбрану Републике Српске на њеним западним границама. Захвални смо храбрим војницима, полицајцима и народу који је одбранио отаџбину на подручју Козарске Дубице, Новог Града и Костајнице – рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић у Козарској Дубици након помена и полагања вијенаца за борце и цивиле страдале у одбрани западних граница Републике Српске од хрватске агресије.

Бореновић је истакао да је то велика српска побједа, првенствено због одбране наших граница, али и што ова одбрана значи пораз хрватске војске, охрабрене након злочиначких акција „Олуја“ и „Маестрал“:

– Република Српска је након пада Мркоњића, Шипова, Јајца, Петровца, Кључа и других општина још једном нападнута од стране удружених снага ХВО и тзв. Армије БиХ, али им није успјело да продру на запад Српске – навео је Бореновић.

Он каже да је жалосно што Хрватска слави убијања и прогоне.

– Жалосно је што славе своје злочиначке акције у којима је убијено више хиљада људи, а прогнано више стотина хиљада. Жалосно је што хрватски предсједник Милановић, који Србе назива шаком јада, забрањује да српски предсједник Вучић посјети Јасеновац, одликује злочиначке ХВО једнице, слави акцију „Маестрал“ у Јајцу, али је најжалосније, најтужније, најмучније је то што је тог дана један човјек, Милорад Додик, који је тренутно кључна личност власти Републике Српске, славио заједно са њим, на свом приватном имању крај Лакташа. Данас га нема овдје у Дубици, па јасно видимо колико далеко је отишао у свом подаништву хрватској политици, да слави хрватске злочиначке побједе, а не може се поклонити српским жртвама одбрамбено-отаџбинског рата и обиљежити нашу побједу – истиче Бореновић.

Бореновић истиче да је наша обавеза да обиљежавамо и вјечно памтимо септембар 1995. године, када је Република Српска одбрањена на својим западним границама.

ОЗНАКЕ:

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.