Pridruži nam se
Postani dio pokreta koji će od Republike Srpske napraviti bolje mjesto za život.

Za šta se zalažemo? Politički cilj PDP-a

Za Partiju demokratskog progresa, Republika Srpska predstavlja ključni dio Bosne i Hercegovine koja je specifična decentralizovana zajednica.

Republika Srpska i Federacija BiH grade Bosnu i Hercegovinu kao zajednicu koja svojim ustavom ima limitirane nadležnosti i koja nema mogućnost bilo kakvog ustavno-pravnog niti političkog diktata prema entitetima koji imaju ustavom jasno određene nadležnosti.

Za PDP, čovjek je mjera svih stvari, od slobodnog čovjeka sve polazi i ka njemu sve treba da teži. Republika Srpska je zajednica slobodnih ljudi koju povezuju vrijednosti slobode, tržišne privrede, pravde, solidarnosti i empatije.

Na Saboru Partije demokratskog progresa 28. septembra 2019. godine usvojena je Politička Deklaracija PDP-a za period 2019-2039 koja promovišeme otvorenu, pravednu, tolerantnu, bogatu i emancipovanu Republiku Srpsku i trajno opredjeljenje za mir, dijalog i toleranciju na prostoru Republike Srpske, BiH i cijelog Balkana.

Naša vizija i misija
Icon Image

PDP je stranka desnog centra koja je moderna, narodna i programska organizacija koja djeluje u Republici Srpskoj.

Icon Image

Cilj PDP-a je snažna, moderna i bogata Republika Srpska koja je lider u BiH i cijeloj regiji.

Icon Image

PDP se u svom djelovanju vodi Programom obnove Republike Srpske, političkim programom koji predlaže moderan sistem obrazovanja, tehnološki razvoj zemlje, obnovu infrastrukture, elektronsku upravu i poresko rasterećenje preduzetnika i radnika.

Icon Image

PDP je otvorena svim poštenim, ostvarenim i kreativnim ljudima u Republici Srpskoj koji vole svoju zemlju i koji žele da je učine daleko prosperitetnijim i humanijim mjestom za život.

"Uz naš Program obnove možemo započeti"

obnovu Republike Srpske

Za Republiku Srpsku nove generacije!

"Počnimo stvarati zemlju za naše naučnike, umjetnike, inovatore, za našu talentovanu djecu! To je Republika Srpska nove generacije!"
Branislav Borenović
Predsjednik Partije demokratskog progresa
Signature Image
Leader Image

69948

Glasova za NSRS

9

Poslanika u NSRS

83832

Glasa za PS BiH

61

Odbor u Republici Srpskoj
PDP na terenu
Partija demokratskog progresa regionalno djeluje posredstvom preko 60 opštinskih i gradskih organizacija. Kontaktirajte nas i postanite dio najprogresivnije snage u Republici Srpskoj.