Тривић и Цвијић: Одакле СНСД-у толики новац за стално организовање страначких журки и концерата?

– Поставља се питање откуд једној политичкој организацији толики новац да стално организују страначке журке и концерте особа са естраде. То је питање и за ЦИК и за истражне органе, будући да је пракса да СНСД извлачи јавни новац и користи га у страначке сврхе. Оно што је најпоразније, а што се дешава на њиховим страначким журкама, јесте злоупотреба малољетних лица – рекла је потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић говорећи о забавама СНСД-а на које се позивају малољетници, подсјећајући да није расвјетљен ни случај физичког обрачуна и напада на малољетника који се десио на једној од тих забава.

Тривићева је рекла да је функционерима СНСД стало да буду не само посланици и директори, него и да буду естрадни менаџери.

– Међутим, оно што је заиста поразно и чиме се баве странке владајуће структуре, јесте и злоупотреба јавних позиција у страначке сврхе. Када су предсједница Републике Српске и предсједник Владе Републике Српске посјетили бањалучку Гимназију, они су у тим својствима разговарали са руководством и обратили се ученицима, што је у реду. Међутим, они су од тога направили страначки видео спот који је објављен на званичној страници СНСД-а. Да ли су они у Гимназији били као потпредсједници странке или у својству институција које представљају? То је злоупотреба и позиције и злоупотреба оних који су без да их се питало завршили као статисти у страначком споту. То се не смије радити и то је монструозно зато што овим чином срозава школство Републике Српске– поручила је Тривићева.

Диана Цвијић, предсједница Форума жена ПДП Бањалука рекла је да се у овом случају обраћа првенствено као мајка и да говори у име великог броја родитеља у Бањалуци.

– Веома смо забринути због ових дешавања. То је отишло толико далеко, да страначки активисти по средњим школама врбују малољетну дјецу да долазе на те журке, које су сумњивог карактера, јер располажемо информацијама да се ту служе алкохолна пића, али да су доступне и друге сумњиве супстанце – рекла је Цвијићева.

Она је показала преписку из Вибер групе у којој се средњошколци позивају на журку за матуранте.

– Путем порука позивају матуранте, али и друга, малољетна, лица на концерт једне пјевачице у просторије Градског одбора СНСД-а. Прво су слали овакве поруке, а када одзив није био довољно добар, почели су у школама да пресрећу младе људе и дијеле им карте за тај наступ, на којем се, успут, извлачи и томбола. Е, то је, очигледно, врхунац политичког дјеловања владајуће странке, а не реални политички програми. Као родитељи, не желимо да размишљамо која ће политичка странка за своје сврхе агитовати нашу дјецу када оду у школу – поручила је Цвијићева.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.