Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић о политичким и економским темама са амбасадором САД у БиХ Мајком Марфијем

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић током данашњег састанка са амбасадором Сједињених Америчких Држава у БиХ Мајком Марфијем је истакао да је дејтонски оквир, двоентитетско уређење и конститутивност народа једина реалност у БиХ коју морају сви да прихвате.

Бореновић и Марфи су разговарали о политичким и економским темама, као и другим актуелним изазовима.

Предсједник ПДП-а је рекао да је потребно радити на смањивању политичких тензија, а не распиривању, чему свједочимо претходних година.

– Нажалост, три владјуће политичке странке на бази криза, конфликта, али и трошења јавних ресурса, покушавају сачувати своје политичке позиције и уграбити још један мандат на власти. Очигледо је да власти не занима економија, развој, стабилност, али ни положај грађана – поручио је Бореновић.

Он је истакао да је, уз политичку вољу, могће постићи да ово буде сигурна, просперитетна и стабилна земља.

– Зато императив број један будуће власти мора бити борба и нулта стопа толеранције на корупцију, која је изразито заступљена у свим сферама, а која изједа ово друштво – нагласио је Бореновић.

Говорећи о Општим изборима, Бореновић је рекао да не смију постојати изговори за неодржавање или пролонгирање избора, него да грађани треба да 2. октобра, како је предвиђено, изразе своју вољу на биралиштима.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.