ПДП: Ко је овластио Додика да води истрагу?

Ко је овластио Додика да води истрагу? Ко је њега, дојучерашњег главног епидемиолога, првог економисту, истраживачког новинара Републике Српске, овластио да се сада мијеша и у рад тужилаштва и да напада њихово дјеловање, а у вези са истрагом посљедњег у низу тешких убистава које је потресло Српску.

Овдје се поставља питање откуд њему информације из полицијске истраге и која овлаштена лица и на основу којих прописа дају информације неовлаштеним и ненадлежним особама?

Он је предсједник политичке стране и члан Предсједништва БиХ, те ни по једном основу нема надлежност да се уплиће у истраге тужилаштава, а поготово не у оперативни рад Полиције Републике Српске.

Друго питање је Додиков директан напад на поступајућег тужиоца што представља директно мијешање и покушај утицаја на ток истраге у току. ПДП, у том контексту, поздравља реакцију Републичког јавног тужилаштва Републике Српске које је Додикове поступке назвало именом – лажи и манипулације!

Желимо да вјерујемо да је то корак ка трајном дистанцирању правосудних органа у Српској од самовоље једног човјека и његове партије и почетак деполитизације правосудних институција.

ПДП подсјећа грађане да је задатак политичке власти да створи повољан безбједносни и општи амбијент и омогући независан рад правосуђа, а не да се мијеша у конкретне случајеве.

Умјесто да у је Републици Српској створен сигуран безбједносни амбијент, свједочимо да се не успијева ријешити читав низ мафијашких убистава које потресају Српску још од 2015. године. Дроге и криминала је на сваком ћошку, најзлогласнији кланови несметано крстаре Српском, крећу се у друштву високих полицијских службеника, сам СНСД организује забаве на којима долази до општих туча, опијања малољетника, а то се заташкава. А подсјећамо да су сви руководиоци безбједносног сектора пуних 16 година лични Додиков избор. Самим тим, он носи можда и највећу одговорност за угрожену безбједносну ситуацију у Републици Српској.

ОЗНАКЕ:

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.