Некадашњи директор јавног предузећа “Водовод” Зоран Поповић најбољи ученик свог шефа Милорада Додика

Извјештај Тима за ревизију, који је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић јуче представио, показује не само енермне количине пљачке почињене у бањалучком „Водоводу“, него да је и некадашњи директор тог јавног предузећа Зоран Поповић можда и један од најбољих ученика свог шефа Милорада Додика.

У извјештају Тима за ревизију јасно је приказно да је Поповић телефонске апарате плаћао по цијени од нереалних 750 КМ, саксију 1300 КМ, да је купио 16 врата, иако их у „Водоводу“ има 11. То неодољиво подсјећа на опремање зграде Владе Републике Српске, када се једна канта за смеће плаћала преко 1700 КМ, а пепељара 1300 КМ.

Народу Републике Српске, који је платио те баснословне набавке, никада није предочено у чије џепове је заправо отишао њихов новац за канте, пепељаре и друге набавке у згради Владе, те очекујемо да се неће чекати скоро деценија да истражни органи и правосудне институције утврде шта се десило са набавкама у „Водоводу“. Нажалост, ово није једини случај очигледног криминала кроз јавне набавке. Када правосуђе на јесен ове године буде коначно ослобођено стега криминалне власти, вјерујемо да ће се коначно утврдти одговорност и за набавке у Влади, али и ко још, поред Зорана Поповића, може ући у неславни разред најбољих Додикових ученика.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.