Крунић и Тривић реаговали на хапшење Вукановића: “Истински борци за правду су на удару овог система. Вукане, ниси сам”

Након вијести да је ухапшен Небојша Вукановић, народни посланик у НСРС и лидер Листе за правду и ред, на лице мјеста, испред Полицијске управе Требиње, дошао је Љубиша Крунић, такође народни посланик у Скупштини Републике Српске. Након што се, након краћег разговора са Небојшом Вукановићем, увјерио да је поступање коректно, за интернет магазин ”Моја Херцеговина” Крунић је поручио да ће испред ПУ Требиње, гђе се налази још пријатеља небојше Вукановића, остати све док Небојша Вукановић не буде пуштен на слободу. Крунић је додао да ће, по његовим сазнањима, Небојша Вукановић добити прекршајни налог и да ће ускоро завршити испитивање након чега ће бити пуштен.
Медији су јутрос пренијели да је испред хотела ”Платани” ухапшен Небојша Вукановић. Вукановић је лишен слободе због снимања Милана Босића и Бојана Стевића, предсједника Основног и Окружног суда у Требињу.

Љубиша Крунић је по примању вијести о Вукановићевом хапшењу дошао испред Полицијске управе Требиње, гдје је, како нам је рекао, разговарао са Весом Милићевићем, командиром за јавни ред и мир, а омогућен му је и кратак разговор са Небојшом Вукановићем.

”По сазнању да је наш брат Вукан ухапшен, одмах сам дошао испред Полицијске управе Требиње, тачније ушао сам унутра и обавио разговор са Весом Милићевићем, командиром за јавни ред и мир, рекли су ми најприје да сачекам пет минута и након пет минута сам заиста примљен. У међувремену, док сам чекао пријем код Милићевића, замолио сам полицајце да Вукан изађе на минут, да видим како се понашају према њему, након чега је изашао на ходник и рекао ми да је понашање полицијских службеника коректно и да за сада нема никаквих проблема. Ја сам и даље овђе испред ПУ Требиње, заједно са мојим и Небојшиним пријатељима и чекаћемо овђе иход дешавања.” – рекао је Крунић.

Љубиша Крунић сматра да ће Вукановић након саслушања бити пуштен на слободу и да ће му бити уручен прекршајни налог.

”Мислим да ће то бити само прекршајна пријава и да се Вукану ништа лоше неће десити, нити се смије десити.”

Крунић је додао да је разочаран што се овакве ствари дешавају и да је ово још један показатељ да су истински борци за правду на удару овог система. Каже да разумије Вукановићев револт након што му је јуче поштом стигло 7 нових позива на суд.

”Страшна је то што они који се истински боре за правду и ред бивају ухапшени послије прве увреде, нисам никада био за вријеђање, међутим вјероватно због те брзине суда када је у питању Вукан, дакле седам коверти за један дан од различитих тужитеља, због те ревности суда разумијем ту његову људску потребу да, када не може правним средствима, протестује на овај начин и искаже свој револт. Можда је упутио неку ружну ријеч, колико год да се трудио да аргументовано и храбро говори о аномалијама, није се могао суздржати од тешких ријечи, али како год, ми смо ту уз њега и остајемо ту док се не заврши његово испитивањ, а мислим да се испитивање ближи крају и да ће Вукан поново бити са нама.” – рекао је Љубиша Крунић.

У току наставка Пете Сједнице Скупштине Града Требиња до одборника опозиције стигла је информација о Вукановићевом хапшењу, а како је саопштио Ђорђе Вучинић, шеф одборничког клуба Листе за правду и ред, требињска опозиција ће, у знак протеста, напустити привремено Сједницу Скупштине Града Требиња, што се након тога и догодило.

По посљедњим информацијама, испред Полицијске управе Требиње, у знак подршке, стигао је и Мирко Шаровић, предсједник Српске демократске странке.

Поводом хапшења Вукановића огласила се и Народна посланица и потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић која је јавно дала подршку свом опозиционом колеги и народном посланику Клуба СДС Небојши Вукановићу који је данас приведен у Требињу. Лисице на рукама народног посланика. То су лисице на рукама народа. Због чега, у чије име, написала је Тривићева на друштвеним мрежама.

“Правда ће их стићи. Ниси сам, то да знаш “, додала је Тривићева исказујући подршку Небојши Вукановићу.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.