http://pdp.rs.ba/zivotna-pitanja-nisu-gubljenje-vremena/

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић ће морати да одлучи – да ли ће слушати вољу народа који су бирали посланике у Народну скупштину Републике Српске или свог партијског шефа који је јучерашњим наступом показао да је одавно напустио и демократске и парламентарне принципе.

Госпођа Цвијановић је у више наврата показала колико се разумије и у економију и животна питања, са својим изјавама о појефтињењу струје за 113 одсто или продужењу животног вијека за четири године за вријеме владавине СНСД.

Скандалозно је да су за премијерку Цвијановић проблеми у здравству, пензије, наталитет или животни стандард, као дио интерпелација, ”губљење времена”.

Јасно нам је, и жао нам је због тога, да премијерка не разумије садржај интерпелација, али би морала да покаже минимум поштовања према јавности Републике Српске која очекује одговор на бројна питања.

Цивилизована, демократска и народна Влада Републике Српске би на питања из јасних и аргументованих интерпелација одговорила. Уколико ова Влада, пак, одлучи другачије, пословник Народне скупштине РС је ипак пресудан – интерпелације ће, без обзира на премијеркине жеље, бити на дневном реду Народне скупштине РС.

ПДП