http://pdp.rs.ba/zaprepascuje-mrznja-koja-dolazi-iz-rtrs-a/

Радио-телевизија Републике Српске одавно је престала да буде професионална, али количина мржње, коју је у посљедњим информативним емисијама сасула та медијска кућа на потпредсједника ПДП Игора Црнатка, изазива запрепаштење чак и нама који смо навикли на морално дно у њиховом извјештавању.

Јавни сервис Републике Српске одавно не ради у интересу јавности, већ је искључиво страначки билтен чију израду скупо плаћа становништво Републике Српске.

Наша је дужност да, као парламентарна странка у Народној скупштини Републике Српске, реагујемо на појаве у друштву које иду у погрешном смјеру, а извјештавање јавног сервиса не само да је промашило и смјер и правац, већ је потпуно слетило са колосијека.

Жао нам је што је, како тврде, нестраначки јавни сервис спао на то да га бране обогаћени хероји из СНСД и њихови коалициони партнери, који годинама паразитски живе на рачун Републике Српске, и у Бањалуци и у заједничким институцијама.

Да се разумијемо, бити негативац у прилогу у којем, као позитивци, глуме РТРС, Душанка Мајкић, Никола Шпирић и Петар Ђокић занимљив је нискобуџетни филм и добра реклама свакоме ко има бар мало здравог разума.

Ипак, вјерујемо да ће и на тој телевизији, на којој је, осим страначких, добро плаћених улизица у врху, запослено и много квалитетних, али мобингованих људи, превладати здрав разум и да ће се коначно сви заједно тргнути и покушати да, заједно са онима који им желе добро, врате јавни сервис на исправан колосијек. И у сопственом интересу, и у интересу Републике Српске, у чијем економском уништавању су, нажалост, саучесници.

Повезане вијести: