http://pdp.rs.ba/zajednicko-saopstenje-pdp-ndp/

Предсједници Партије демократског прогреса и Народног демократског покрета Бранислав Бореновић и Драган Чавић и почасни предсједник ПДП Младен Иванић разговарали су данас у Бањалуци о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ.

Након сједница предсједништава двије партије, на којима је размотрена могућност укрупњавања политичке сцене у Републици Српској, руководство ПДП и НДП разговарали су о моделима чвршће сарадње и заједничком изласку двије партије на опште изборе наредне године. ПДП и НДП су договориле интензивнију сарадњу политичких субјеката, тим прије што опште прилике у Републици Српској захтијевају одлучније и енергичније дјеловање странака опозиције.

Организованије дјеловање против ненародне власти

Заједнички је оцијењено да је стање у Републици Српској изузетно тешко и да власт нема одговор ни на једно крупно економско и политичко питање. ПДП и НДП су осудиле лутање власти и лоша рјешења, наставак задуживања и нерјешавање животних проблема грађана, као и евидентан раст корупције и криминала. Лидери ПДП и НДП закључили су да су то све разлози због којих је неопходно активније и организованије дјеловати против режима у Републици Српској, и да заједнички рад, уз позив и свима другима који то желе, треба да покаже грађанима да постоји озбиљна политичка алтернатива ненародној власти.

Повезане вијести:

ПДП