http://pdp.rs.ba/vukovic-za-n1-istorijska-posjeta-vucica-istocnom-sarajevu/

Ненад Вуковић, градоначелник Источног Сарајева гостовао је на Н1 у емисији Нови дан гдје је између осталог говорио о посјети Александра Вучића, предсјеника Србије том граду.

„Историјска је то посјета, то је први предсједник било које државе да дође у посјету. Захвални смо, јер је то млад град, настао у ратним околностима. У овој фази је то важна посјета – у свјетлу помоћи коју је Србија опредјелила за Источно Сарајево“, казао је Вуковић.

Посебну захвалност исказао је и Влади Србије, која је издвојила 5.5 милиона еура за помоћ Србима у Источном Сарајеву, Требињу, Брчком и дијеловима ФБиХ са српским становништвом, попут Дрвара и још неких градова.

„Као градоначелник сам затражио помоћ у градњи позоришта, које је незавршено. Очекујемо да се и за тај пројекат да нека помоћ, као и за изградњу музеја РС“, додао је Вуковић.

Ти пројекти су одавно иницирани, а подржала их је и Влада РС, но за почетак градње музеја – нема новца.

„Очекујемо од Србије да помаже РС, Србима који живе ван Србије. Оформиће се озбиљан фонд за дијаспору, у коју и ми долазимо у обзир“, појаснио је у разговору са Нермом Турић.

Похвално је говорио и о сарадњи са Абдулахом Скаком, градоначелником Сарајева.

„Свјежи смо градоначелник, имамо ЕYОФ, који је важан пројекат за оба града. Треба да се врати на велику сцену, корисно је да нас врати на мапу зимских центара. Сама важност говори да нам је повјерен од Европског олимпијског комитета. Ми око тог пројекта сарађујемо, и у озбиљној смо фази“, казао је Вуковић уз констатацију да ће у будућности бити разлога за радост.

Повезане вијести:

ПДП РС