http://pdp.rs.ba/vukovic-oprezno-sa-izmjenama-zakona-o-gradu/

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изјавио је да они који предлажу било какве промјене када је ријеч о граду Источно Сарајево треба да буду опрезни јер се увијек отвара питање његовог постојања.

Он је нагласио да је град Источно Сарајево симбол опстанка и останка и да у његових шест општина живи 65.000 становника.

Вуковић је, реагујући на изјаву министра управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејле Решић да је највећи проблем града Источно Сарајево недефинисање вишкова који се појављују у буџету, рекао да је суфицит у буџету постигнут финансијском дисциплином унутар града и одређеним добијеним пресудама, те да „није добро кажњавати оне који добро послују“.

Он је позвао Решићеву да о измјенама Закона о граду Источно Сарајево разговара у Административном центру града и са градоначелником.

Искористићемо сва правна средства да се бранимо од евентуалних измјена које би биле на штету града

, рекао је Вуковић.

Према његовим ријечима, лако се може постићи договор о могућим промјенама када је ријеч о територијалној организацији општина у саставу града.

„То се највише односи на општине Источни Стари Град и Источно Ново Сарајево, а и на Источну Илиџу. Мора се знати да је потребна сагласност свих да би дошло до било каквих промјена када је у питању територијална организација“, нагласио је он.

Повезане вијести:

ПДП