http://pdp.rs.ba/vucurevic-trebinje/

Вучуревић: останите достојанствени!

Кандидат Савеза за промјене за градоначелника Требиња Славко Вучуревић позвао је вечерас на скупу у насељу Горње Полице, гђе је озваничен почетак предизборне кампање за предстојеће локалне изборе, све грађане да гласају за Требиње, остану достојанствени и да се не продају за нешто што није достојно човјека.

Напомињући да је актуелна градска администрација у посљедње три године, упркос опструкцијама републичке власти успјела да у Требиње привуче домаће и стране инвеститоре, Вучуревић је у наредних годину и по дана најавио нових 2000 радних мјеста.

„Чешка влада је донирала Требињу 1.300.000 евра и изразила интересовање да настави инвестирати у нашу инфраструктуру и привреду. Требиње ће ускоро, по први пут у својој историји имати уредно водоснабдијевање свих висинских зона. Донацијом владе Шведске Требиње ће ријешити питање отпадних вода. Ускоро ћемо и озваничити почетак радова на изградњи највећег ауто центра у регији, који ће се градити у Засад пољу“, рекао је Вучуревић и најавио још неке значајне развојне пројекте.

Он је најавио да је Град Требиње  у преговирима са једном развојном банком, како би у сектору пољопривреде омогућили запошљавање од 400 до 500 особа.

Бореновић: борба је лавовска!

Вучуревићеву борбу је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић окарактерисао “лавовском”, што се, како каже, на папиру може прочитати и потврдити, учинивши Требиње отвореним градом за нове инвестиције.

“Посебно сам поносан да је Град Требиње био тема на сједници Владе Републике Чешке, чија је једна од тачака била да се помогну пројекти у Требињу јер сад и Европа зна да постоји једно мјесто у Републици Српској, у БиХ, на Балкану, које води Славко Вучуревић и за које се вриједи и треба се борити, а ви овђе треба да кажете кључну ствар – НЕ мафија, ДА живот”,одучан је био Бореновић.

Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је на вечерашњем скупу, да се у кратком року у Требиње слико преко десет милиона марака разних донација, које од Требиња чине другачији град.

„Требиње се са Славком Вучуревићем отворило према свијету. Страни амбасадори су у Требињу чешће него у многим другим и већим срединама. Увјерен сам, да би тај континуитет заједничког наступа могао да обезбиједи да још више направимо“, истакао је он.

Предсједник Градског одбора Српске Демократске странке Видомир Бегенишић поручио је како је СДС у пуном капацитету дао подршку Славку Вучуревићу. Осврћући се на политичке противнике, Бегенишић је истакао да се њихова политика заснива на пропалом политичком геслу- задужи се да би владао.

„Имамо два јасна циља – да 2. октобра побиједи Славко Вучуревић и да ми имамо довољан број мандата да наставимо спроводити планирану политику“, рекао је Бегенишић.

Грађанима су се вечерас обратили и Момчило Бодирога, предсједник Покрета за Требиње, шеф клуба посланика СДС-а у НСРС Вукота Говедарица, Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, Крсто Јандрић, потпредсједник НДП-а и Драган Бабић, члан предсједништва СРСРС.

ПДП РС