http://pdp.rs.ba/vuchurevi-grad-trebine-stipendira-130-s/

Градоначелник Требиња јуче је потписао уговоре за стипендије коју додјељује Градска управа Требиње. У 2016. години Град Требиње је додијелио укупно 130 стипендија. Студентима друге године додијељено је 40 стипендија, а исти број стипендија додијељен је и студентима треће године. Студентима IV, V, VI године подијељено је 40 стипендија, а десет стипендија је издвојено за надарене студенте и студенте прве године који посједују диплому „Вук Караџић“. Издвојена буџетска средства за стипендирање студената износе 130.000 КМ.

Како је градоначелник Требиња Славко Вучуревић јуче рекао, у току сљедећих десет дана свим студентима ће бити исплаћено 60% укупне вриједности стипендије.

„За ученике генерације средњих школа Град је унапријед обезбиједио стипендије, што је награда за њихове постигнуте резултате. Уз додијељене стипендије, врата Градске управе су отворена и за оне који се озбиљније баве науком, за које ћемо обезбиједити додатна средства“, рекао је градоначелник Вучуревић.

Студенткиња Медицинског факултета Босиљка Павловић каже да су на овај начин Требиње и градска администрација показали да воде рачуна о добрим студентима и будућности овог града.

„Стипендија ми пуно значи у материјалном смислу, као и чињеница да нас Град није заборавио, како бисмо и даље наставили са нашим успјесима“, рекла је Босиљка.

Градоначелник Требиња недавно је организовао и пријем за најбоље студенте Медицинског факултета у Београду и Правног факултета у Бања Луци Марију Спаић и Бојану Средановић из Требиња. Том приликом градоначелник је рекао да ће Град Требиње настојати да обезбиједи могућност да ове успјешне младе суграђанке остану и започну своју каријере у Требињу како би се наши људи задржали на нашим просторима.