http://pdp.rs.ba/vuchi-je-napadnut-samo-zato-shto-je-srbi/

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је да је премијер Србије Александар Вучић нападнут у Поточарима само зато што је Србин.

– Вучић је нападнут само зато што је Србин. Не зато што је нешто урадио или рекао. Све што је говорио у посљедње вријеме било је веома позитивно, окренуто будућности – рекао је Иванић за Тањуг.

Према његовим ријечима, ово само показује колико је друштво у БиХ и даље подијељено и колико ће времена бити потребно да се ствари смире и врате у колико-толико прихватљиву нормалу.

– Надам се да ће кључне политичке личности из реда бошњачког народа ово осудити – додао је Иванић.

Да би било помирења, није довољно да га само једна страна жели, већ и друга страна, којој се помирење нуди, мора бити спремна да га прихвати, рекао је он.

– Видљиво је да те спремности, након онога што се данас десило у Поточарима, са стране бошњачког народа није било – прокоментарисао је Иванић.

Иванић је подсјетио да је упозорио и Вучића и јавност да стање није добро и да је политизација око Сребренице подигнута на највиши могући ниво.

– То је била таква злоупотреба тог догађаја још од иницијативе за британску резолуцију у УН да се ово претворило у неку врсту рата – закључио је Иванић.

Повезане вијести: