http://pdp.rs.ba/vlast-otjerala-investitora-trebinje/

Партија демократског прогреса запањена је чињеницом да је власт у Републици Српској себи дозволила да отјера важног инвеститора из Требиња, само да би задовољила ускостраначке интересе појединаца у овом граду.

Подсјећамо да је прије десетак дана власник компаније „Свислајон Таково“ Родољуб Драшковић писмом намјере затражио од града Требиње да му се омогући куповина земљишта на којем би коначно био изграђен аеродром Требиње.

С обзиром да је такав пројекат у интересу и града Требиња, али и цијеле Републике Српске, а да је ова власт РС од цјелокупног пројекта направила искључиво трошкове и бруку, али не и аеродром, Скупштина општине Требиње пристала је да локација, уз адекватну цијену, буде продата господину Драшковићу како би Требиње коначно добило аеродром.

Међутим, послије јучерашњег иступа генералног секретара СНСД Луке Петровића, чији одборници нису присуствовали гласању за овај пројекат, у којем је омаловажио овај потез, господин Драшковић је општину Требиње јутрос, нажалост, обавијестио о повлачењу из пројекта.

ПДП је шокирана чињеницом да је власт Републике Српске жртвовала интересе и града Требиње и цијеле Српске, како би задовољила интересе својих функционера и честита Влади на одличном пословном потезу, јер смо увјерени да ће Влада аеродром изградити брзином свјетлости.

 

  

Повезане вијести: