http://pdp.rs.ba/vlada-poklonila-autoput-pa-ga-naplacuje/

Цијена путарине за аутопут „9. јануар“ коју је Влада Републике Српске утврдила на данашњој сједници и по којој ће грађани кориштење аутопута морати да плаћају између 4 и 20 КМ је, најблаже речено, срамота.

Партија демократског прогреса осуђује и овај, али и сваки други сличан покушај Владе Републике Српске да преко џепа грађана надомјести рупе у буџету, тим прије што је аутопут спектакуларно отворен у предизборној кампањи и представљен искључиво као „поклон власти Републике Српске њеним грађанима“.

Подсјећамо Владу, али и владајућу странку СНСД која је отварање овог аутопута најављивала у страначким изборним догађајима, да међу њеним становницима има највише незапослених и да су то људи са најнижим платама и пензијама у региону.

Очигледно је да се предизборни „поклон власти Српске“ напослијетку испоставио као јако лицемјеран и скуп, због чега позивамо Владу да преиспита Уредбу о висини путарине како би је прилагодила реалном животу и стању у Републици Српској и омогућила грађанима да аутопут чије су отварање гледали у директном преносу на телевизији – и користе.

Партија демократског прогреса

Повезане вијести:

Најновије

НовостиИзјавеВидео

Претходно