http://pdp.rs.ba/vlada-lici-na-rastimovani-tim/

Из Партије демократског прогреса (ПДП) тврде да Влада РС личи на раштимовани оркестар те да странке владајуће већине „гурају главу у пијесак“ бјежећи од проблема, бавећи се личним, а не општим добром.

Шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Мирослав Брчкало указао је да грађани немају ништа од расправа министара владајуће коалиције у РС у којем је ресору теже.

– СНСД, ДНС и СП се очито такмиче ко мање лоше ради, а не ко више и боље. Резултати су поражавајући – казао је Брчкало.

Навео је примјер СП-а, странке која има готово па исти број посланика и министара, а у свим ресорима које воде је тешка ситуација.

– Министар социјалиста Миленко Савановић је недавно самоиницијативно донио одлуку да се страдање у Добровољачкој улици не обиљежи у Сарајеву, већ само у Источном Сарајеву – рекао је Брчкало.

Додао је да се не зна да ли је тешка ситуација у ресору индустрије, који води Петар Ђокић или трговине и туризма Предрага Глухаковића, који је „сахранио“ Олимпијски центар „Јахорина“ и Робне резерве РС, које иду у стечај.

– Чека се само да још „сахрани“ бар једно предузеће у свом мандату – навео је Брчкало.

На то што су социјалисти данас похвалили посланике Коалиције „Домовина“ у Народној скупштини РС, јер јучер нису присуствовали посебној сједници парламента, на којој је требало да се гласа о затјеву опозиције у РС за смјену Владе РС, Брчкало је оцијенио као још један од доказа да има доста проблема међу странкама владајуће већине у РС те покушај смањења „цијене“ ДНС-а унутар већине.

Повезане вијести:

ПДП РС