http://pdp.rs.ba/vasilevi-vremena-vishe-nema-doboj-mor/

У интервјуу за Глас Регије носилац одборничке листе ПДП-а за Скупштину града Добоја Слободан Васиљевић, говори о очекивањима од предстојећих избора и постизборног периода, идејама и програму ПДП-а и визији Добоја у наредном четворогодишњем периоду.

ГЛАС РЕГИЈЕ: Шта очекујете од ових избора?

ВАСИЉЕВИЋ: Након придруживања Српске алтернативе ПДП-у, Градски одбор у Добоју је ојачан чланством, кадровски, програмски и у сваком другом смислу. Та чињеница, марљив рад на јачању партијске инфраструктуре, стални разговори са грађанима и рад на анализи стања у локалној заједници изњедрили су квалитетан политички програм и листу кандидата ПДП-а за градску скупштину . Овакав начин рада, који подразумијева стални контакт са грађанима,с једне стране, и њихове позитивне реакције на нашу визију опоравка и развоја Града Добоја, с друге стране, дају нам увјерење да ће наша листа добити велику подршку на предстојећим локалним изборима, и да ће ПДП у наредном период бити једна од важнијих партија у Добоју.

ГЛАС РЕГИЈЕ: Шта нудите бирачима?

ВАСИЉЕВИЋ: Евидентно је да је садашња власт својом погрешном политиком уништила привреду и све сфере друштвеног живота. Грађани су доведени у стање потпуног сиромаштва и бесперспективности. Императив политичког дјеловања ПДП-а подразумијева приближавање градске власти народу, инсистирање на одговорности према грађанима, увођење потпуне транспарентности у одлучивању и располагању градским буџетом и оно што је најбитније, неопходно је одмах почети са уклањањем кочница и препрека за долазак домаћих и страних инвеститора. Истовремено ћемо радити на њиховом довођењу, гдје ћемо имати помоћ српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића и министра вањских послова Игора Црнадка, који су се обавезали да ће искористити свој ауторитет у циљу помоћи око покретања привреде у Добоју. Наравно, бићемо на услузи постојећим привредницима. Обавезујемо се да ће наши одборници бити очи и уши грађана Скупштини града, да ће редовно ораганизовати сусрете са грађанима на којима ће их упознавати са плановима, те саслушати стварне потребе и приоритете становника Добоја и околних села, те их информисати о ономе шта је урађено или није, а било је планирано. И на крају, можда и најбитније, залагаћемо се да све одлуке градских органа буду објављиване на интернет страници града , укључујучи буџет и извршење буџета на мјесечном нивоу, те све исплате из буџета и уговора на основу којих се исплате врше. На тај начин јавност ће бити најбољи контролор утрошка буџетских средстава.

ГЛАС РЕГИЈЕ: Шта очекујете након избора?

ВАСИЉЕВИЋ: Очекујем, као прво, да наши одборници одговорно и марљиво раде, да сваки минут посвете грађанима од којих су добили повјерење, а и обавезу, да буду њихови представници у градској скупштини. Очекујем да ће ПДП пронаћи партнере који ће се окупити око заједничких програмских циљева и да ће одмах почети да раде на њиховој реализацији и рјешавању нагомиланих проблема. Времена за чекање више нема, и будите сигурни да ће изабрани одборници ПДП-а бити покретачи и иницијатори развојне и политике опоравка Града Добоја.

ГЛАС РЕГИЈЕ: Како видите Добој у наредне четири године?

ВАСИЉЕВИЋ: Видим Добој какав грађани заслужују, Добој као регионални центар – привредни, туристички, спортски. Добој са индустријским зонама у којима раде фабрике, са мноштвом културног и спортског садржаја, град са пуно дјеце, и коначно град у којем се осмјех вратио на лица грађана. Наш је задатак да то у наредном периоду омогућимо, јер, као што сам рекао, више нема времена за чекање.

Повезане вијести:

ПДП БЛ