http://pdp.rs.ba/umjesto-odgovora-livne-optuzuje-pdp-za-antisemitizam/

Партија демократског прогреса згрожена је монструозним оптужбама које је на рачун функционера ПДП и цијеле партије у синоћњем Дневнику плус на Радио-телевизији Републике Српске изрекао Арие Ливне, безуспјешно се правдајући за случај тешке афере ”Представништво Републике Српске у Израелу”.

У емисији јавног сервиса Републике Српске која се бавила његовим емоцијама, а не чињеницама о врло извјесној пљачки буџета Републике Српске, савјетник предсједника РС, сенатор и особа коју Влада представља као шефа наводног Представништва РС у Израелу, изрекла је бројне неистине, али и врло тешке оптужбе за антисемитизам на рачун потпредсједника ПДП и министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка.
Оно што је симптоматично јесте чињеница да ниједног тренутка за 17 минута емисије, водитељка није поставила ни једно питање које се тиче ове афере, нити су гледаоци добили информацију да потврда да Представништво РС у Јерусалиму већ двије године не постоји није дошла из ПДП већ из Министарства спољних послова Израела у Јерусалиму.
Истовремено, водитељка није одреаговала ни на претешке оптужбе за антисемитизам, чиме је себе и Радио-телевизију РС, подстицањем, по закону, сврстала у саучеснике.

Клуб посланика Партије демократског прогреса у НСРС и даље очекује одговоре на постављена питања Влади РС, министру финансија и министру унутрашњих послова РС, јер синоћ нисмо добили ни један одговор:

 • Колико тачно новца је исплаћено у 2015. и 2016. години, као и у 2017. на име рада Представништва Републике Српске у Израелу?
 • На чији рачун су исплаћене ове паре? Молимо Вас да нам доставите потврду у вези с тим.
 • Имате ли гаранцију да је исплаћени новац у протекле двије године искориштен за рад Представништва РС у Израелу? Молимо вас да нам доставите било какву писану потврду, у којем год облику.
 • На шта су конкретно утрошена ова средства? Молимо Вас да нам побројите појединачно по ставкама.
 • Колики је остварени промет Републике Српске са Израелом у протекле двије године?
 • Шта ће МУП Републике Српске да уради у вези са тврдњама израелског Министарства спољних послова о постојању Представништвa Републике Српске у Израелу?
 • Када ћете провјерити на чији рачун су у протекле двије године лијегале паре из буџета Републике Српске намијењене Представништву РС у Израелу?
 • Хоће ли и када МУП РС провјерити наводе у вези са овим случајем?
 • Када ће јавност Републике Српске бити информисана о корацима из МУП РС у вези са случајем Представништва РС у Израелу?
 • Шта ће Влада Републике Српске урадити овим поводом?
 • Ко је крив за пљачку и обмањивање јавности Републике Српске?
 • Ко ће и када вратити новац у буџет Републике Српске?

Чињеница да је скандалозна и нискоморална емисија на јавном сервису Републике Српске емитована на Велики петак у којој се, без икаквих чињеница, прозивају и оптужују хришћани који славе Васкрс, показује да овој власти, која нема одговор ни на једно конкретно питање, ништа није свето.

Повезане вијести:

ПДП РС