http://pdp.rs.ba/u-rs-ne-postoji-volja-za-borbu/

ПДП сматра да је нагодба, коју је са правосуђем РС постигао Душко Рачић, шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Бања Лука, поражавајући доказ да у Републици Српској не постоји политичка воља за борбу против корупције и да се правосуђе налази под директном контролом појединаца из врха власти.

Случај Рачић и срамотна казна на коју је пристало правосуђе је још једна потврда да је СНСД странка склона најтежим кривичним дјелима и преварама, јер као што је пресуђени отмичар, посланик СНСД-а Мићо Краљевић завршио свој мандат, тако и господин Рачић нормално наставља да води активности СНСД-а у Скупштини и да управља једном од клиника на Клиничком центру Бања Лука.

Овом нагодбом и посебно подршком СНСД-а, грађанима РС се шаље порука да се криминал исплати, а посебно онима који су у врху СНСД-а, јер ни за најозбиљнија дјела не могу бити адекватно кажњени.

ПДП поручује грађанима РС, који су огорчени случајем Рачић,  да ће врло брзо доћи вријеме када ће многе крупне афере испливати на површину и да СНСД оваквим потезима само одлаже свој дефинитивни одлазак са власти.

 

Повезане вијести: