http://pdp.rs.ba/u-nsrs-u-formiran-prvi-antikoruptivni-klub/

Група посланика у Народној скупштини Републике Српске из политичких странака опозиције формирала је неформални клуб, који ће се бавити антикоруптивном тематиком.

Шеф Клуба посланика ПДП-а и тренутно овог новоформираног клуба Мирослав Брчкало рекао је новинарима да је ово први, неформални – Посланички антикоруптивни клуб (ПАК), а формиран је по узору на парламенте у региону.

Засад је у ПАК-у шест посланика СДС-а и ПДП-а, а може их бити до 15, с тим да и даље остају да дјелују у тренутним политичким клубовима.

Начелно, каже, имају подршку и неких посланика из владајуће коалиције, али не зна да ли ће им ускоро приступити.

– Неки од њих још размишљају, а надам се да ћемо увидјети да је ова иницијатива предложена из добрих намјера. Већ наредне седмице овај документ ћемо предложити и осталим посланицима – рекао је Брчкало.

Циљ ПАК-а је да, како је навео, дјелују конструктивно, те предложе парламенту на усвајање што више закона с акцентом на антикорупционој тематици, али и оних које се тичу пооштравања казнених одредби у вези са сукобом интереса, парламентарним надзором, концесијама…

Тврди да се представници странака владајуће коалиције у РС-у (СНСД-а, ДНС-а и СП-а) данас састају зато што је међу њима пуно проблема, али да их одржава интерес и страх од губитка функција, а да унутар тих странака има супротстављених ставова.

– Сваки дан ће јаз међу овим странкама бити све већи, јер је сувише проблема у РС- устврдио је Брчкало.

 

Повезане вијести:

ПДП РС