http://pdp.rs.ba/u-modrici-predstavljene-mjere-pronatalitetne-politike-programa-obnove/

Предсједник Партије демократског прогреса /ПДП/ Бранислав Бореновић рекао је вечерас у Модричи да је заустављање одласка грађана и повећање наталитета најважнији дио “Програма обнове Републике Српске”, усвојеног недавно на Сабору ове партије.

Бореновић је на јавној трибини “Програм обнове Републике Српске” говорио о неколико кључних мјера за заустављање одласка људи, а најважнија је оспособљавање реалног сектора и запошљавање грађана као услов за формирање породице и достојанствен живот.

“ПДП планира неколико храбрих мјера у области фискалне консолидације која подразумијева смањење пореских оптерећења и доприноса, репрограмирање и реструктурисање јавног дуга, који и оптерећује буџет Републике Српске”, рекао је Бореновић.

Он је нагласио да је неопходно издвојити пет одсто изворних прихода буџета за подстицај наталитета, који је данас у Републици Српској миноран.

МОДРИЧА, 25. НОВЕМБРА /СРНА/ – Предсједник Партије демократског прогреса /ПДП/ Бранислав Бореновић рекао је вечерас у Модричи да је заустављање одласка грађана и повећање наталитета најважнији дио „Програма обнове Републике Српске“, усвојеног недавно на Сабору ове партије.

Бореновић сматра да се овим мјерама може значајно утицати на подстицај наталитета у Републици Српској.

“Једна од мјера је издвајање по 2.000 КМ за свако новорођено дијете, матерински додатак за треће и четврто рођено дијете, као и помоћ у стамбеном збрињавању младих брачних парова”, рекао је Бореновић.

Предсједник Програмског савјета ПДП-а за економију Јелена Тривић истакла је да Програм дефинише економску, демографску, моралну обнову, обнову владавине права и политичке стабилности.

“За сваки од ових сегмената имамо рјешења и планове, те конкретне мјере како подићи економски потенцијал Српске, како запослити грађане, смањити оптерећење које значајно утиче на рад реалног сектора, како запослити одређене категорије становника и како усвојити законска рјешења да би имали друштво једнако за све,” рекла је Тривићева.

Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић рекао је да је за развој Републике Српске важна политичка стабилизација БиХ, која је предуслов доласка иностраних инвеститора.

Иванић је оцијенио да је “Програм обнове Републике Српске” добра основа за почетак рјешавања проблема са којима се суочава Република Српска.

Трибини, коју је организовао Општински одбор ПДП-а Модрича, присуствовало је око 150 чланова партије и грађана Модриче.

Повезане вијести:

ПДП РС