http://pdp.rs.ba/u-doboju-okrugli-sto-u-organizatsiji-fo/

Вечерас је у организацији Форума жена ГО ПДП Добој реализован округли сто под називом „Препоруке за увођење родно одговорног буџетирања на локалном нивоу и родна равноправност као институционални концепт“.

Округлом столу присуствовали су представници невладиних организација које се баве овим питањима и којима су ове теме једнако кључне у програмској оријентацији. У сарадњи са њима, тим Форума жена ПДП ГО Добој у протеклој години радио је на концепту родно одговорног буџетирања на локалном нивоу, те су овом приликом представљене препоруке.

Током панел излагања и дискусије учесници су се бавили темом родне равноправности и платформом за стратегију и акционо планирање у овој области. Панелисти током округлог стола су били професорица Јагода Недић, доктор правних наука и Оливера Недић, предсједница Форума жена.

Очување српског језика


У организацији Савјета младих ПДП ГО Добој данас је на платоу испред ТЦ Конзум био постављен интерактивни инфопулт који је за циљ имао подизање свијести грађана о важности чувања српског језика и ћирилице, и употребе тог писма.

Сличну акцију Савјет младих организовао је и у фебруару ове године. Видео извјештај са тог догађаја можете погледати на сљедећем линку:

https://www.youtube.com/watch?v=7wQUiZsvGFA

Најновије

НовостиИзјавеВидео

Претходно