http://pdp.rs.ba/u-bih-napeto-odluka-o-dolasku-na-vuchi-u/

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је да неће сви у БиХ најискреније прихватити посјету премијера Србије Александра Вучића Поточарима.

Он је додао да су могуће провокације, али да је на Вучићу да донесе одлуку о одласку.

„На Вучићу је да одлучи. С једне стране вјерујем да би та посјета добро дошла њему, Србији, стварају позитивних услова у региону, али с друге, послије ове приче о резолуцији (британској), у БиХ је веома напета атмосфера и мислим да је друштво добрано подељено“, рекао је Иванић.

Он је истакао да није сигуран да ће та посјета од свих бити најискреније прихваћена.

„Увјерен сам да ће званично Сарајево то јако добро прихватити, али неофицијелни дио, невладин сектор, па и породице …Мислим да то заслужује добру процјену „, додао је Иванић.

Он не очекује никакву безбједносну пријетњу, али истиче да су могуће својеврсне провокације, звиждуци, као што је то било и у ранијим случајевима.

„Објективно то је једна озбиљна процјена и увјерен сам да ће Вучић донијети најисправнију одлуку за себе и за Србију“, закључио је Иванић.

Према његовим ријечима, у организацији обиљежавања 20. годишњице од злочина у Сребреници учествују прије свега невладине организације, док је учешће државних институција и иституција Федерације БиХ и Републике Српске формално и протоколарно.