http://pdp.rs.ba/tsvijanovi-eva-se-ne-snalazi/

Пола године послије општих избора премијерка РС Жељка Цвијановић морала би да престане да пати за функцијом члана Предсједништва БиХ и да се умјесто политиканства коначно почне бавити тешким и одговорним послом који јој је, и послије неуспјеха на изборима, додијелио предсједник РС.

Свима је јасно да се госпођа Цвијановић у улози предсједника Владе најбоље не сналази и да је много лакше измишљати непостојеће политичке проблеме. Међутим, њен посао није да глуми политичку елоквенцију, већ да буде разумљива обичним људима у Републици Српској и да им омогући да живе онако како је њена партија обећавала пред изборе и како је навела у своја два експозеа.

Позивамо госпођу Цвијановић да, за добробит Републике Српске, коју воли и за коју тврди да толико брине, за почетак ријеши афере: „Бирач“, „Балкан Инвестмент банка“, „Бобар банка“, Робна кућа „Боска“, предузеће „Никола Тесла“. Очекујемо да лично, уз подршку страначког шефа и предсједника РС Милорада Додика, позове бизнисмене Милу Радишића и Драгана Вучетића да се врате у Републику Српску. У међувремену, очекујемо да у згради Владе нађу и активирају мјенице за „Боску“, чиме ће допринијети стабилизацији РС коју је прекјуче најавила.

За двије године колико је на челу Владе госпођа Цвијановић није успјела да формира чак ни тим за борбу против корупције који је спектакуларно најављивала, а камоли да ријеши неки велики случај. Једино по чему је памтимо откако је на челу Владе РС је то што је злоупотријебила положај и као представник државног капитала запослила сина у „Електропренос БиХ“ и сама се упетљала у аферу у вези са куповином посланика за скупштинску већину у РС.

Информативна служба ПДП

Повезане вијести: