http://pdp.rs.ba/tsrnadak-zaprepashten-lukachevim-tvrdn/

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак запрепаштен је тврдњом министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача да „друмско разбојништво које су извели припадници Специјалне јединице МУП Републике Српске усред бијела дана на ауто-путу Бањалука-Градишка не представља угрожавање безбједности грађана“.

„Таква једна активност директно је угрозила безбједност грађана и не смијем ни помислити шта би било да је током пљачке наишло неко путничко возило“, рекао је Црнадак Срни.

Он је оцијенио да је „шокантно колико је Лукач посљедњих дана у својим изјавама благонаклон према људима који су починили то дјело и колико релативизује ситуацију“.

Црнадак сматра да би Лукач требало да се бави неријешеним убиствима у Бањалуци и многим другим проблемима, а не да коментарише рад других министара.

Министар унутрашњих послова РС оцијенио је данас да “поређење припадника Специјалне полиције Српске са освједоченим терористима, које је изнио Црнадак, представља нешто најгоре што је чуо за 25 година рада у МУП-у”.

Лукач је као „апсолутно непознавање елементарних ствари из безбједности“ оквалификовао Црнаткову изјаву да највећу опасност за безбједност грађана представљају припадници Специјалне јединице Српске, те да Египћанин Тарик Махмуд Ахмед ал Савах, који је из америчког затвора Гвантанамо пребачен у БиХ, не би требало да представља безбједносну пријетњу по земљу.