http://pdp.rs.ba/tsrnadak-zajednichki-emo-na-i-nachin-da/

Предсједништво ПДП-а закључило је данас у Бањалуци да је ова странка на локалним изборима постигла задовољавајући успјех на одборничким листама са освојених 62.000 гласова, али не у трци за начелничке позиције, рекао је потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак.

Он је новинарима након сједнице Предсједништва ПДП-а рекао да је руководство странке договорило формирање радне групе која ће припремити одређене мјере у вези са функционисањем појединих општинских одбора, те да ова странка остаје снажна опозиција власти у Српској.
Коментаришући вијест да су органи СДС-а данас једногласно предложили Вукоту Говедарицу за новог лидера СДС-а, Црнадак је рекао да ће заједнички пронаћи начин како да Савез за промјене (СзП) буде још ефикаснији у представљању онога што раде у Сарајеву, као и опозиционог ђеловања у Српској.
Он је истакао да очекује да се што прије заврши избор новог предсједника СДС-а, како би та партија остала један од стубова СзП.
На питање да ли су НДП и СДС, као странке СзП-а, издали ПДП у неким општинама на изборима за начелнике и градоначелнике, Црнадак је рекао да су имали заједничке кандидате у 95 одсто општина, те да је тамо гђе то није био случај “нормално да је свако радио за свог кандидата”.

“Најважније је да у СзП није било проблема између кључних функционера Савеза и политичких партија. Ипак, треба да се још снажније промовишу политике ове коалиције у борби против другог блока. Морамо бити чвршћи и инсистираћемо да се борба против корупције покрене на прави начин и бићемо сигурно конкретнији”, нагласио је Црнадак.

Црнадак је рекао да је ПДП и даље опредијељен за економски развој, борбу против корупције и очување позиције Српске у заједничких институцијама.
Он је навео да је најреалније да ће Савјет министара БиХ остати у истом саставу до краја свог мандата, те да СНСД жели да буде на власти и на нивоу БиХ, и то од прошлих општих избора, када су изгубили.
Он је рекао да је на сједници Предсједништва ПДП-а истакнуто да су странке СзП-а на РТРС-у као јавном сервису доживјеле невиђен линч, због чега ће инсистирати да им ова телевизија буде више доступна.
На сједници у просторијама партије у Бањалуци учествовало је руководство странке, предвођено лидером ПДП-а Браниславом Бореновићем и почасним предсједником партије Младеном Иванићем.

Повезане вијести:

Најновије

НовостиИзјавеВидео

Претходно