http://pdp.rs.ba/tsrnadak-u-susretu-sa-novinarima/
Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак се 22. јуна 2016. године у Загребу сусрео са новинарима који за босанскохерцеговачке медије извјештавају из Републике Хрватске, као и са представницима медијских кућа из Републике Хрватске.
Ово је други сусрет са дописницима медија из земаља региона, након што је сличан уприличен 23. јануара 2016. године у Београду. Планирано је да се наредни сусрет организује и у Подгорици.
Министар Црнадак је током сусрета говорио о билатералним политичким, економским и другим односима Босне и Херцеговине и Републике Хрватске, те другим темама које се тичу односа двије земље, односа у региону и шире.
Посебну пажњу министар Црнадак је посветио напредовању Босне и Херцеговине на путу европских интеграција – напретку оствареном у протеклом периоду, тренутној позицији наше земље, те наредним корацима и изазовима након што је апликација Босне и Херцеговине за чланство у Европској унији предата 15. фебруара 2016. године.
Министар Црнадак је истакао да Република Хрватске пружа значајну подршку БиХ у процесу придружења те изразио наду да ће се процедуре у вези са закључивањем Уговора о европском партнерству између БиХ и Хрватске окончати ускоро како би на сљедећем билатералном сусрету министара инострани послова у Загребу тај уговор био и потписан. Тиме би се створио формални оквир да се већ до сада исказана подршка Хрватске на европском путу БиХ настави кроз политичку и дипломатску подршку, те експертски рад.
Сусрет у Загребу је био прилика за успостављање контаката, размјену информација, те договор о модалитетима будуће сарадње министра Црнатка и министарства на чијем се челу налази, укључујући и Амбасаду БиХ у Загребу са дописничком мрежом у Хрватској.
Сусрету у Загребу присуствовали су дописници и представници Ослобођења, Хине, РТЛ, ХРТ и Н1. Са друге стране сусрету су присуствовали и амбасадорица Босне и Херцеговине у Републици Хрватској Рената Пашкаљ и начелник Канцеларије за односе са јавношћу Министарства иностраних послова Босне и Херцеговине Небојша Регоје.

Повезане вијести: