http://pdp.rs.ba/tsrnadak-u-prijedoru/

У Приједору кампања кренула одлично

Потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак у Приједору је изјавио да је предизборна кампања кренула одлично и да очекује изузетно добар резултат и ПДП-а и Савеза за промјене, као и побједу заједничког кандидата за градоначелника Душана Берића.

“У уводу избора у Приједору видјели смо да први пут у својој историји СНСД нема кандидата. Тиме је показао слабост и доказ да њихова организација овдје има проблема”, рекао је новинарима Црнадак у Приједору. Он је присуствовао састанку Изборног штаба Савеза за промјене са кандидатима и носиоцима листа и са руководством приједорског ПДП-а.

Црнадак је оцијенио да је, након одустајања од кандидатуре актуелног градоначелника Марка Павића, сигурно да је блок који је супротстављен Савезу за промјене “у прилично великим проблемима”.

Ми очекујемо да ће народ коначно, као што ће то бити у Бањалуци и неким другим градовима, и у Приједору послати коалицију окупљену око СНСД-а и ДНС-а на одмор, а да ћемо ми добити прилику да урадимо потребне промјене у Приједору”, рекао је Црнадак.

Он је нагласио да, осим што очекује побједу заједничког кандидата за градоначелника, очекује и најбољи резулат који је ПДП икада остварио у Приједору.

Инвестиције из Кине

“Имали смо намјеру да се данас састанемо и са амбасадором Кине у БиХ у предузећу `Приједор-путеви` у вези са једном инвестицијом која је у току. Договорили смо да то буде након што буде формирано заједничко предузеће и када инвестиција буде озваничена. Тада ће се постићи много већи ефекат, прије свега да пошаљемо поруку и за нове инвестиције из Кине и у Приједор и у Републику Српску и БиХ”, рекао је Црнадак.

Црнадак је рекао да ће се 25. септембра гласати на референдуму у Републици Српској и да у вези са тим “не треба правити никакву велику гужву”.

“Сви већ знамо да ми желимо и увијек ћемо славити Дан Републике и након тога се треба окренути локалним изборима и наставити процес промјена који је почео прије четири године на локалу”, рекао је Црнадак након састанка са заједничким кандидатом Савеза за промјене за градоначелника Приједора Душаном Берићем.

Повезане вијести:

ПДП РС