http://pdp.rs.ba/tsrnadak-tsvijanovi-ni-ne-zna-koje-stra/

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је данас за ФЕНУ да се показало да премијерка РС Жељка Цвијановић „чак ни не зна које партије имају министре у влади коју води“.

– То је веома забрињавајуће за РС и показује да се овој Влади РС-а не може вјеровати, рекао је Црнадак реагујући на тврдњу Жељке Цвијановић да „Владу РС нико, а поготово Игор Црнадак, не треба подсјећати шта треба да ради јер су се пописом бавили више пута и доносили закључке“.

Уз подсјећање да су у Влади РС министри из СНСД-а, ДНС-а, СП-а, али и ХДЗ-а, Црнадак још једном позива Цвијановић да „помогне РС” у вези пописом становништва БиХ, након одлуке директора Агенције за статистику БиХ те да обезбиједи подршку од странака које имају министре у Влади за борбу у вези с пописом, јер то до сада није био случај.

-Ако Цвијановић то није у стању да уради, најбоље је да одмах поднесе оставку, закључио је Црнадак. Он је раније позвао предсједницу Владе РС-а да осигура подршку за „борбу РС у вези с пописом од све четири странке које имају министре у њеној влади“.

Цвијановић је на то за медије у РС навела да су „партије које чине Владу РС опрезне и понашају се одговорно због чега нико и не може да их превари“.

Повезане вијести: