http://pdp.rs.ba/tsrnadak-sutra-u-beogradu/

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак састаће се сутра у Београду сa првим потпредсједником Владе и министром иностраних послова Републике Србије Ивицом Дачићем.

Главна тема разговора ће бити даљње унапређење билатералних односа, али и регионална сарадња. Разговараће се и о сарадњи БиХ и Републике Србије и заједничким пројектима током периода преклапања предсједавања БиХ Савјетом Европе и Србије Организацијом за безбједност и сарадњу у Европи (ОЕБС).

Након сусрета са министром Дачићем, министра Црнатка ће примити и предсједник Републике Србије Томислав Николић.

Министар Црнадак ће у Сарајеву у сриједу, 15. априла, бити домаћин министарки  вањских и европских послова Републике Хрватске Весни Пусић када ће једна од главних тема разговора бити европски пут БиХ у свјетлу заједничке изјаве коју су недавно прихватили најважнији политички актери у БиХ и институције БиХ.

Осим сусрета са колегама из региона, министар Црнадак ће имати и сусрет са генералним секретаром ОЕБС Ламбертом Занијером којег ће примити у Сарајеву у сриједу, 15. априла. Теме разговора ће бити мјесто и улога БиХ унутар система ОЕБС-а, борба против тероризма, контрола наоружања, заштита људских права и права мањина, као и борба против трговине људима, али и политичка ситуација у БиХ и реформски процеси које је потребно предузети у оквиру европских интеграција земље.

Повезане вијести: