http://pdp.rs.ba/tsrnadak-snsd-nastavla-sa-kuknavom/

Генерални секретар ПДП Игор Црнадак реаговао је на данашњу најаву предсједавајућег Клуба посланика СНСД у парламенту БиХ Сташе Кошарца да ова странка неће моћи да успостави било какву сарадњу са новим Савјетом министара БиХ и да ће због пробијања рокова нову извршну власт сматрати нелегално именованом.

-Изјава господина Кошарца је наставак кукњаве људи из СНСД-а зато што неће учествовати у власти на нивоу БиХ и то сада већ постаје мучно за слушати и гледати. Зар није смијешно да странка која је претходни Савјет министара формирала годину и по дана након избора данас говори о пробијању рокова? – рекао је Црнадак.

Он је подсјетио да смо на исти начин СНСД слушали и у прошлом мандату, када су Владу Федерације БиХ проглашавали нелегитимном и најављивали да с њом неће сарађивати, што је чак и Народна скупштина РС морала потврдити,  послије чега су сарађивали у пуном капацитету.

-Овако је СНСД-ова Влада РС смјењивала Николу Поплашена, прекидала платни промет и дошла на власт уз помоћ НАТО-а, а данас се сликају на протестима против НАТО бомбардовања – каже Црнадак.

Према томе, рекао је Црнадак, изјаву господина Кошарца не доживљавам озбиљно.

-Савјет министара БиХ биће и легитиман и легалан, када се изабере у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, и након тога нека свако ради свој посао: власт свој, а опозиција свој – нагласио је Црнадак.

Повезане вијести: