http://pdp.rs.ba/tsrnadak-shpiri-je-smijeshan/

Недавна изјава потпредсједника СНСД-а Николе Шпирића о значкама „међународне заједнице“ је смијешна и чланске карте СНСД-а у посљедњих осам година проузроковале су много већу штету Републици Српској него поменуте значке, рекао је данас у Бањалуци генерални секретар ПДП-а Игор Црнадак.

Подсјетимо, Никола Шпирић је прије неколико дана пред новинарима извадио једну од значки које су, како тврди, странци подијелили невладином сектору. Он је тада рекао и да их међународна заједница финансира и припрема за протесте, иако је убрзо утврђено да поменута значка припада Тузланској антикриминалној организацији „ТАКО“, која нема никакве везе са опозицијом у РС.

Црнадак је додао да ће послије октобарских избора, уколико власт буду чиниле странке из Савеза за промјене, бити процесуирани сви случајеви корупције и криминала и да неће бити недодирљивих.

-ПДП ће сутра званично упутити допис премијеру РС Жељки Цвијановић са подацима да већ 18 мјесеци нису одговорили на пријаве о корупцији и криминалу, које смо упутили Специјалном тужилаштву РС и Окружном тужилаштву у Бањалуци – истакао је Црнадак.

Он је истакао и да ће том допису Партија демократског прогреса обавијестити госпођу Цвијановић о крупним случајевима пљачке у Српској.

Масовни одзив бирача од пресудног је значаја за Републику Српску, те због тога Партија демократског прогреса позива све грађане РС да изађу на предстојеће изборе 12. октобра.

Повезане вијести: