http://pdp.rs.ba/tsrnadak-podrshka-radu-savjeta-za-regio/

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак разговарао је са генералним секретаром Савјета за регионалну сарадњу (РЦЦ) Гораном Свилановићем о раду и плановима ове регионалне организације и улози БиХ у регионалној сарадњи.

Црнадак је истакао подршку БиХ раду РЦЦ-а због свих активности и пројеката које спроводи у региону и нагласио да је рад на постизању конструктивне и пријатељске сарадње у региону један од четири приоритета Министарства иностраних послова БиХ у наредном периоду.

Он је истакао да постоји потреба још снажнијег повезивања унутар региона, будући да је то важан фактор како за процес проширења и наставак политичке стабилизације, тако и за даљи економски развој, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Свилановић је захвалио на подршци БиХ његовом реизбору за генералног секретара РЦЦ-а и нагласио одличну сарадњу коју ова регионална организација са сједиштем у Сарајеву има са Министарством иностраних послова БиХ и другим институцијама у БиХ.

Он је информисао Црнатка о активностима које су предузете на реализацији и спровођењу Стратегије РЦЦ-а за југоисточну Европу 2020, која је сачињена с циљем да се преокрене смјер негативних економских трендова у региону.

Свилановић каже да се РЦЦ, осим рада на Стратегији, активно бави интеграцијом Рома, укључивањем цивилног друштва у свој рад и повезивањем привредника региона са економски развијеним државама свијета.

Повезане вијести: