http://pdp.rs.ba/tsrnadak-nisam-se-prepao-siledhije-dodi/

„Нисам се препао Милорада Додика“, рекао је данас министар спољних послова БиХ Игор Црнадак, коментирајући изјаву коју му је упутио предсједник Републике Српске да се „освета сервира хладна“.

Црнадак је на прес-конференцији навео да је то „мафијашка пријетња“. „Силеџије попут њега ме никада нису импресионирале. Ако затреба, знам се одбранити и од њега“, рекао је Црнадак потврдивши да ће и званично пријавити Додикове пријетње МУП-у Републике Српске.

Црнадак каже да нормално ради свој посао, али да је Додик својом пријетњом узнемирио његову породицу и очекује реакцију надлежних институција, јер то што је рекао „може да утиче на разноразне лудаке који желе да се додворе Додику“.
Додао је и да је преузео одређене сигурносне мјере, односно службе које су надлежне за његову и сигурност његове породице.

Министар спољних послова БиХ је поновио да је Додик „поново слагао да он по свијету о Српској прича најгоре“. „То није тачно, О Републици Српској говорим све најбоље и афирмишем њен значај. Да ли су Додика слагали или он лаже, треба њега питати“, додао је Црнадак.

Он сматра да код Додика постоје фрустрације, јер положај Републике Српске никада није био бољи и то је и Црнаткова заслуга и његових колега из Савеза за промјене. „Вјерујем да то фрустрира Додика, јер његов и положај његове странке никада није био гори“, тврди Црнадак.

Утврдио је и да Додик „види Републику Српску као џунглу у којој нема закона, у којој он одлучује ко ће трошити паре из буџета, ко ће се запослити, а ко не, земља у којој се предсједник иживљава над новинарима, а министрима шаље мафијашке поруке“.

Црнадак истиче да он заговара сасвим другу Републику Српску од оне коју жели Додик. „Промивишем Републику Српску у којој нема великог Баје, у којој се поштује закон“, истакао је шеф БХ дипломатије.

Повезане вијести: