http://pdp.rs.ba/tsrnadak-napadi-snsd-govore-o-nihovoj-n/

За БиХ и бољу будућност свих који у њој живе најважније је да свако, на свим нивоима власти и у оквиру датих надлежности, ради свој посао – рекао је министар иностраних послова БиХ и генерални секретар ПДП-а Игор Црнадак.

Он је у изјави Фени позвао власт у Републици Српској да се бави проблемима у том ентитету и огромним потешкоћама у којима се налази, како би нашли начин да се у РС боље живи и отвори борба против кримимала и корупције.

Сматра да власт РС не треба да без икаквог смисла напада представнике Савеза за промјене, јер то највише штети Српској.

Одбацивши као „апсолутно промашене“ реакције власти у РС на рад представника Савеза за промјене на нивоу БиХ, Црнадак је додао да оне говоре о њиховој нервози, јер се догађају позитивни потези, али они у томе не учествују.

-Мислим да је бечка конференција и за РС била изузетно важна, јер дејтонско, двоентитетско уређење нико не доводи питање, као ни позицију РС, која може смирено и без икаквог страха да обавља своју улогу у реформама и европским интеграцијама БиХ – нагласио је Црнадак.

У Бечу је, како је истакао, коначно дато „зелено свјетло“ за мост у Градишци те за тај пројект одобрена неповратна средства.

-Стога је нелогично да се за то из Бањалуке добијају кририке, умјесто да буде то поздрављено, као добра ствар од које ћемо сви имати користи – сматра Црнадак.

Поновио је да Савез за промјене на нивоу БиХ представља и РС и српски народ у Савјету министара БиХ те да све што раде, раде стриктно у складу с уставом, поштујући надлежности и позицију коју у БиХ има Република Српска.

Повезане вијести: