http://pdp.rs.ba/tsrnadak-i-konevi-potpisali-sporazum/

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак потписао је данас, 26. августа 2015. године у Бечу, у име Босне и Херцеговине Споразум о граници између Босне и Херцеговине и Црне Горе. Споразум је у име Црне Горе потписао министар унутрашњих послова Црне Горе Рашко Коњевић.

Свечаној церемонији потписивања Споразума која је уприличена у згради Предсједништва Републике Аустрије присуствовали су предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Драган Човић, предсједник Црне Горе Филип Вујановић и предсједник Републике Аустрије Хајнц Фишер, као и шефови дипломатија Црне Горе и Републике Аустрије Игор Лукшић и Себастиан Курз.

Потписивању споразума је претходио састанак предсједавајућег Човића, предсједника Вујановића и предсједника Фишера којем су присуствовали шефови дипломатија Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Аустрије Игор Црнадак, Игор Лукшић и Себастиан Курз.

Споразум о граници између Босне и Херцеговине и Црне Горе је први споразум о разграничењу потписан између држава некадашњих република бивше Социјалистичке Федеративне Републике Југославије.

Повезане вијести: