http://pdp.rs.ba/tsrnadak-dodik-ne-govori-istinu/

Генерални секретар ПДП Игор Црнадак рекао је да предсједник РС Милорад Додик по ко зна који пут не говори истину и да бивши амбасадор БиХ у Србији Ранко Шкрбић ЈЕСТЕ знао да ће бити смијењен.

-Ту чињеницу знамо и господин Додик и ја. Поставља се питање да ли је могуће да господин Додик, који је и предсједник Републике Српске и предсједник СНСД-а, нема другог посла него да буде портпарол Ранка Шкрбића – рекао је Црнадак.

Црнадак је нагласио да је посебно индикативно и опасно за Републику Српску то што је прва активност Златка Лагумџије као министра иностраних послова БиХ била састанак са предсједником РС Милорадом Додиком, а да данас, када министар треба да буде Србин из Републике Српске, Додик га примитивно напада и прије него што је преузео функцију.

-Очигледно је да ће ми посао министра иностраних послова бити додатно отежан чињеницом да су предсједнику РС ближи бошњачки и хрватски политичари него неко ко долази из Савеза за промјене, из Републике Српске – рекао је Црнадак.

Он је нагласио да је Додик показао и да не познаје начин функционисања институција на нивоу БиХ, јер министар иностраних послова одлучује о постављењима и разријешењима комплетног дипломатског особља, осим амбасадора и генералних конзула, а да је за разријешења амбасадора надлежно искључиво Предсједништво БиХ.

-Упркос свему, надам се да ће господин Додик убудуће дјеловати хладније главе и да ће схватити да је у интересу Републике Српске да предсједник РС и министар иностраних послова БиХ сарађују – поручио је Црнадак.

Повезане вијести: