http://pdp.rs.ba/tsrnadak-dodik-je-u-federatsiji-bih-tiga/

Посљедња анкета у Федерацији БиХ у којој је око 25.000 грађана овог ентитета оцијенило Милорада Додика као неког ко ће најмање чувати Републику Српску на штету Босне и Херцеговине показала је да је политика Савеза независних социјалдемократа прочитана и у Бањалуци и у Сарајеву.

То је у петак на конференцији за новинаре истакао генерални секретар Партије демократског прогреса Игор Црнадак, додајући да „СНСД у Сарајеву нико не доживљава озбиљно, нити као велику опасност док су чланови те партије у Бањалуци прочитани као људи који у Сарајево иду да се боре за своје интересе“.

-Свима је јасно да иза велике националистичке приче и декларативног србовања стоје именовања у Управи за индиректно опорезивање БиХ. Примјер за то су Никола Шпирић и други српски функционери у тој институцији у којој су, по првим налазима опљачане три милијарде марака – рекао је Црнадак на прес конференцији у Бањалуци.

Он је посебно истакао да иза великог декларативног србовања стоје запошљавања дјеце функционера СНСД-а у институције БиХ, управо оне за које ти функционери кажу да ће их рушити и да неће дуго опстати.

-Та прича је потпуно разоткривена и 12. октобра доћи ће крај тој политици – истакао је Црнадак.

Управо то је показала горе поменута анкета сарајевског портала „вијести.ба“, у којој је Младен Иванић оцјењен као неко ко ће највише допринијети јачању Републике Српске науштрб Босне и Херцеговине.

У тој анкети он је добио 40.9 одсто гласова, Огњен Тадић 34.07, Жељка Цвијановић око 16 и Милорад Додик око осам процената гласова.

Црнадак је напоменуо да је анкета трајала двадесетак дана, а учествовало је 24.721 посјетилац и по структури више од 90 одсто су гласови из ФБиХ.

-Ова анкета показује да је Савез за промјене направио добар избор кандидата и за Предсједништво БиХ и Предсједника Републике Српске – закључио је Црнадак.

Повезане вијести: