http://pdp.rs.ba/tseri-napao-ivani-a-zato-shto-shtiti-srb/

Партија демократског прогреса запањена је писмом које је бивши поглавар Исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић јуче написао о члану Предсједништва БиХ из Републике Српске и почасном предсједнику ПДП Младену Иванићу, означавајући га српским националистом и шовинистом, те продуженом руком отровне политике из Србије према Бошњацима.

Дан након непримјерених политичких изјава садашњег поглавара Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића, који је изнио низ увреда на рачун Срба, огласио се и исфрустрирани бивши вјерски вођа Церић и прозвао господина Иванића, врло жестоким и отровним рјечником, само зато што штити права Срба у БиХ.

Церићу, актуелном предсједнику Свјетског бошњачког конгреса, засметало је то што је члан Предсједништва БиХ из Републике Српске одлучан у томе да Српска не треба да призна резултате пописа у БиХ. Такође, Церићу смета и то што Иванић не говори нити ће икада говорити „босанским језиком“, који покушавају да наметну. Ни Младена Иванића, ни ПДП, али ни Србе у Републици Српској и цијелој БиХ нико не може, нити смије да натјера да говоре тим језиком.

Почасни предсједник ПДП Младен Иванић је у Предсједништво БиХ изабран гласовима грађана из Републике Српске и док год их у тој институцији представља радиће искључиво оно што је у њиховом и у интересу Републике Српске.

Младен Иванић има пуну подршку Партије демократског прогреса да ради посао за који га је изабрао народ Републике Српске, а овакви, шокантни напади најбољи су показатељ да то ради на најбољи могући начин.