http://pdp.rs.ba/trivic-kada-vide-cijenu-goriva-od-2-5-km-neka-se-gradjani-sjete-ko-je-glasao-za/

Шеф Економског савјета ПДП-а Јелена Тривић оцијенила је да усвојени сет закона о акцизама није реформска мјера, нити је у вези са Реформском агендом, јер су реформе када привреду и становништво растерећујете, а не када га додатно оптерећујете.

Тривићева је на конференцији за новинаре истакла да никаква “космичка енергија” није утицала да се усвоје акцизе, нити их је усвојио специјални представник ЕУ Ларс-Гунар Вигемарк, већ посланици који су дигли руке.

“Још једном се показало лицемјерје СНСД-а када су заједно са СДА завезали своје прљаве заставе. И сада им ваљају /предсједник и потпредсједник СДА/ Бакир Изетбеговић и Шефик Џаферовић када треба додатно оптеретити становништво и извући им оно мало новца из новчаника”, сматра она.

Тривићева је поручила грађанима да се, када дођу на бензинске пумпе и виде цијену горива преко двије КМ, а извјесно је да ће ићи и до 2,5 КМ, сјете који су људи гласали за то и да их адекватно казне на наредним изборима.

“За мене је то чин једне врсте економске агресије над властитим народом”, рекла је Тривићева и додала да је у ПДП-овом програму обнове наведено да неће додатно теретити грађане, већ да ће привреду и становништво ослобађати непотребних пореских и непореских намета.

Члан Главног одбора ПДП Оливера Недић сматра да дигнута рука за акцизе не значи реформе, већ удаљавање од паметних одлука које дају подршку наталитету, породици, здравству, образовном сектору.

“Та рука ће бити пресудна за још `спакованих кофера` који ће се одавде запутити у бијели свијет оним цестама, које тврде доносиоци одлука да ће их правити, а које ће остати празне”, рекла је Недићева.

Она је додала да одлука о повећању акциза конкретно њеној породици, у којој одраста петоро дјеце, доноси редуковање неких ваннаставних активности, а за неке породице то значи да неће моћи ни ужину да обезбједе дјеци.

Према њеним ријечима, потребни су реални извори прихода по основу производних сектора, запошљавања, а не повећање намета.

Повезане вијести:

ПДП РС