http://pdp.rs.ba/tribina-pdp-a-u-samcu-imamo-rjesenja-za-obnovu-srpske/

Партија демократског прогреса /ПДП/ има рјешења за економску, демографску, моралну, вриједносну, куртуролошку и сваку обнову Републике Српске која треба да допринесе бољем животу, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

„Мислим да је потпуно реално очекивати значајније повећање пензија и плата, отварање Републике Српске за нове инвестиционе захвате када се створи амбијент у којем ће људи свој посао искључиво радити како би допринијели да Српска буде боље мјесто за живот“,

рекао је Бореновић синоћ на јавној трибини ПДП-а „Куда иде Република Српска“ која је одржана у Шамцу.

Он је истакао да је ово била прилика да се директно са грађанима поразговара о актуелној политичкој, прије свега економској ситуацији, те да ПДП јасно каже шта ће урадити у складу са програмом обнове који је усвојен на посљедњем Програмском сабору ПДП-а, а који је прије неколико дана потврдио и Главни одбор странке.

Бореновић је додао да власт у Републици Српској нема рјешење ни за један кључни изазов, те да се предузимају лоше мјера, као што је повећање пореза и доприноса и акциза које ће бити директан намет грађанима Српске и БиХ.

„Понудили смо грађанима рјешења за економску обнову Републике Српске, а исто тако како зауставити знатан одлив становништва и помоћи Српској да има много бољу перспективу“, каже Бореновић.

Према његовим ријечима, ПДП нема ниједну дилему и само у директном контакту са грађанима Републике Српске може добити потврду да ли су понуђена рјешења програма обнове Српске добра и квалитетна и да ли на њима треба инсистирати.

ШАМАЦ, 31. ЈУНАРА – Јавна трибина ПДП-а „Куда иде Република Сроска“ која је одржана у Шамцу.

Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић оцијенио је да Република Српска полако, али сигурно тоне у неку врсту стања које уопште није добро, те да су се неке кључне вриједности потпуно изгубиле.

„Направили смо програм и моралне обнове друштва, демографске, економске и обнове у другим областима као што су здравство, школство. Без озбиљног заокрета те врсте бојим се да ћемо и даље тонути и полако нестати“, констатовао је Иванић.

Повезане вијести:

Информативна служба ПДП