http://pdp.rs.ba/tribina-obilicevo/

Јавна трибина ПДП-а у бањалучкој мјесној заједници Обилићево 1 одржана је у уторак 27. септембра, пред нешто више од 200 окупљених грађана. Овај предизборни скуп је одржан у сали Градског позоришта Јазавац. На трибини су се становницима МЗ Обилићево 1 представили кандидати ПДП-а за одборнике у Скупштини града Бањалука, на челу са носиоцем листе и предсједником Градског одбора ПДП-а Зораном Талићем, као и кандидат СЗП-а за градоначелника Бањалуке Драган Чавић.

Кандидаткиња ПДП-а Татјана Чичић-Оџаковић у свом обраћању окупљеним грађанима истакла је сљедеће: „Некада су наши млади куповали повратне карте, путовали свијетом и враћали се у наш град, а сада купују карте у једном правцу, не бирајући куда иду и куда их тај пут носи. Нећемо дозволити да овај град постане град старих, град без дјеце, без младости. Док они себи граде велелепне зграде, наша дјеца немају вртиће, ђаци немају школе, немају спортске терене, пензионери немају основне услове за живот. Нећемо им дозволити да тако наставе. Други октобар је дан нашег достојанства, дан када ћемо тражити основне услове за живот гласајући за бољу Бањалуку. Трећи октобар је дан када ћемо са нашим новим градоначелником Драганом Чавићем кренути путем промјена, кренути путем бољег живота за све нас, за нашу дјецу, за наше родитеље, за наше суграђане.“

Зоран Талић је изразио свој оптимизам и убјеђење у побједу Савеза за промјене и Партије демократског прогреса на предстојећим изборима, затим се кратко осврнуо на свој недавни наступ у телевизијској дебати: „Ви сте могли видјети синоћ у емисији Апостроф да сам ја човјек који жели да нуди рјешења, а не само критике. Представио сам наш програм и јасно рекао шта хоћемо да урадимо.“ Након тога је говорио о својим искуствима опозиционог одборника градске скупштине у протеклих 8 година, истичући како је учио на грешкама актуелне власти, извукао поуке и уградио их у програм ПДП-а за бољу Бањалуку.

Повезане вијести: