http://pdp.rs.ba/trebinski-penzioneri-protiv-podrshke/

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић подсјетио је на све позитивне промјене у Требињу у протекле четири године и изразио спремност да се и даље настави са праксом отварања града у културном, привредном и туристичком смислу, те подигне животни стандард грађана.

Он је на јучерашњој скупштини Странке удружених требињских пензионера подсјетио на на значајне инфраструктурне пројекте који су до сада реализовани у Требињу и најавио нове.

„Највећим дијелом смо ријешили питања водоснабдијевања и канализације, која су дуго била горући проблем града. Изградили смо и асфалтирали велики број улица и неколико спортских игралишта. Обновили смо зидине Старог града, реновирали градске фасаде, довели смо овдје водеће тржне центре. У току је реконструкција Kултурног центра, вриједна четири милиона марака. Имамо енорман раст стамбене изградње и продају стамбених јединица, јер људи се враћају у Требиње и желе овдје да живе. Отварамо фабрике и представништва, попут ауто салона и сервиса „Нешковић, као и највећи аутлет центар у региону са инвеститором из Русије. Интензивно се гради највећи комплекс на овим просторима звани „Град сунца“. На недавно одржаној инвестиционој конференцији, амбасадори више земаља најавили су значајна улагања“, рекао је Вучуревић.

Странка удружених требињских пензионера упозорила је на тежак положај најстарије популације.

У закључцима, које је након више дискусија прочитао предсједник скупштине Жарко Жарковић, наведено је да пензионери у Републици Српској имају најниже пензије у Европи, што је резултат погубне политике републичке власти, те исказана забринутост за будућност ове популације, уколико се овакав однос републичке власти настави.

„Најоштрије осуђујемо и исказујемо противљење одлуци дијела руководства Партије уједињених пензионера (ПУП) да подржи политику СНСД-а и кандидатуру Луке Петровића за градоначелника,  имајући у виду да је за вријеме владавине ове партије пензионерска популација доведена у стање социјално угроженог слоја становништва“, наведено је у закључцима.

ПДП БЛ