http://pdp.rs.ba/trazimo-odgovornost-ljudi-koji-su-dopustili-propast-dvije-banke-u-rs/

Пропаст Банке Српске је потврдила да је начин спашавања Балкан Инвестмент банке још један у низу пропалих пројеката власти у РС. Национализација Балкан Инвестмент банке је захтијевала улагање десетина милиона КМ, створена је државна Банка Српске која, након двије године постојања, пропада. Режим у РС је окаљао име РС оног тренутка када је, скривајући властите манифетлуке и манифетлуке литванских лопова, национализовао Балкан Инвестмент банку и дао јој назив Банка Српске. Сјетимо се да је најављено постојање једне велике Српске банке која ће подржавати привреду и грађане РС. Шта се сада догађа?

У периоду постојања Банка Српске не само да није подстицала привредни развој већ је додатно трошила средства грађана РС. Омјере губитака у овом тренутку је врло тешко докучити с обзиром да Банка Српске крије извјештаје супротно законским прописима, али је сигурно је да ће пропаст и ове банке коштати РС на десетине милиона КМ.

Директорица АБРС гђа. Ињац и Министар финансија г. Тегелтија су саопштили да су за пословање било које банке одговорни управљачки и руководећи људи у банци. Да ли ће онда и за пропаст Банке Срспке одговарати управљачки и руководећи органи у банци? Зашто онда до сада нико од руководећих и управљачких органа није одговарао за пропаст Балкан Инвестмент банке?

Постављамо и питање зашто Банка Српске и Балкан Инвестмент банка нису продате за 1 евро? Обмањивали сте народ да смо ми лопови јер смо продали Кристал банку за 1 евро. Желимо поново да истакнемо да је Кристал банка продана за 1 евро, али је истовремено обезбијеђен милионски прилив депозита који су искоришћени за финансирање и привредни развој РС. Тада су сачувани милионски износи депозита грађана, предузећа, депозити владиних и јавних предузећа при чему су очуване све кредитне активности банке. Запослени су наставили са радом у банци и финансијски сектор је очуван.

Ова власт је уништила већ двије банке, нестало је стотине милиона КМ депозита у тим банкама, створено је неповјерење према сектору, људи остају без посла, предузећима се блокирају рачуни.

Власт треба да одговара народу РС за новац који је потрошен не за финансирање школа, подстицаје запошљавању, стварању услова за повећање запослености, раста пензија, већ за финансирање разних тајкуна преко пропалих банака који су се на леђима народа РС преко ноћи обогатили и који тако стеченим новцем финансирају и контролишу владајућу структуру.

Форум жена ПДП-а

Повезане вијести:

Leave a Comment